

(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
PUR.MASH jest wolny od zbóż i dodatku melasy. Doskonale nadaje się dla koni z problemami metabolicznymi, po ochwacie i/lub z alergią.
· promuje trawienie
· promuje zdrowy żołądek i jelita
· zawiera prebiotyki
· bez gotowania
· bez ziaren zbóż i melasy
Dla koni alergicznych, ochwatowych, z nadwagą, z wrzodami żołądka, cierpiących na EMS i PSSM
PUR.MASH w najlepszy z możliwych sposobów zabezpiecza delikatny żołądek konia. Mesz zawiera wiele prebiotycznych składników, które przyczyniają się do stabilizacji flory bakteryjnej jelita grubego. Bogaty jest również w substancje śluzowe, pochodzące z siemienia lnianego i nasion babki płesznika przez co chroni delikatny żołądek i jelita, a tym samym zmniejsza ryzyko wystąpienia kwasicy. Lepsza aktywność jelit poprawia dobre trawienie i ogólne samopoczucie konia.
Zawartość składników w 1 kg:
Składniki i strawność:
Energia: 8,1 MJ ME/kg
Białko strawne surowe na kg: 8,6%
Białko surowe: 14,0%
Włókno surowe: 27,4%
Popiół surowy: 7,7%
Tłuszcz surowy: 5,7%
Zawartość skrobi: 3,9%
Zawartość cukru: 6,4%
Elementy ilościowe:
Wapń: 1,10%
Fosfor: 0,60%
Magnez: 0,30%
Sód: 0,50%
Dodatki dietetyczne na kg:
15 000 IU witaminy A (3a672a); 1557 IU witaminy D3 (3a671); 250 mg witaminy E jako cały octan rac-alfa-tokoferylu (3a700); 3 mg witaminy B1 (3a821); 5 mg witaminy B2; 2 mg witaminy B6 w postaci pirydoksyny (3a831); 25 ug witaminy B12 cyjanokobalaminy; 20 mg niacyny (3a315); 2 mg kwasu foliowego (3a316); 9 mg D-pantotenianu wapnia (3a841); 200 ug biotyny (3a880); 142 mg chlorku choliny (3a890); 75 mg żelaza z monohydratu siarczanu żelaza (II) (3b103); 59 mg manganu z tlenku manganu (II) (3b502); 20 mg miedzi z pentahydratu siarczanu miedzi (II) (3b405); 124 mg cynku z tlenku cynku (3b603); 1,5 mg jodu z jodku potasu (3b201); 0,4 mg selenu z seleninu sodu (3b801).
Dokładne dane można znaleźć w deklaracji (etykiecie) odpowiedniego produktu.
Skład:
Poekstrakcyjna śruta słonecznikowa, łuski z nasion słonecznika, wytłoki z jabłek, cykoria, lucerna, strąki chleba świętojańskiego, płatki grochu, makuch z siemienia lnianego, płatki suszonej marchwi, gniecione siemię lniane, olej słonecznikowy, węglan wapnia, suszone drożdże piwne, olej lniany, nasiona psyllium (babka płesznik), chlorek sodu, fosforan jednowapniowy, oregano, rumianek, tlenek magnezu